Πρόταση για ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων του κάμπου Πλαισίων

b_450_300_16777215_00_images_Plaisia.jpgΠρόταση για την ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων του κάμπου Πλαισίων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, κατέθεσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020.

 

Ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου και κατέθεσε έγκαιρα τη σχετική μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία και τους ειδικούς συνεργάτες και η οποία είναι απολύτως ώριμη, έχοντας εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.
Η μελέτη αφορά την ασφαλτόστρωση μεγάλου τμήματος των αγροτικών δρόμων, που διασχίζουν τον κάμπο της Τ.Κ. Πλαισίων. Όπως είναι γνωστό, στην περιοχή αυτή έχει εφαρμοστεί εκούσιος αναδασμός και γι' αυτό οι αγροτικοί της δρόμοι είναι επιλέξιμοι για βελτίωση στο εν λόγω Πρόγραμμα, ενώ  σχεδόν στο σύνολό τους οι υπόλοιποι δρόμοι του Δήμου, μολονότι εξυπηρετούν γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλεύσεις, χαρακτηρίζονται ως δασικοί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπεριληφθούν, ως αγροτικοί, σε προγράμματα βελτίωσης.