Τον Μάιο του 2018 ξεκινά η τελική φάση της αναστήλωσης

Περισσότερα...Από τον Μάιο του 2018 θα ξεκινήσει η τελική φάση της αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, η οποία επισκέφθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου το μνημείο.
Η κα. Κονιόρδου, μετά την ενημέρωσή της, τόνισε πως άμεσα θα υπογραφεί η νέα προγραμματική σύμβαση μεταξύ τριών υπουργείων, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων του τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για να μπούμε στη νέα φάση της αποκατάστασης. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως έχουν εξασφαλιστεί 5,5 εκ από το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, φορέας υλοποίησης θα είναι το Υπουργείο Υποδομών, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού θα έχει την εποπτεία και την ευθύνη συντονισμού. Το επόμενο διάστημα θα συνταχθεί η νέα στατική μελέτη και η σύνταξη των τεχνικών δελτίων για να δοθεί σε ανάδοχο και να ξεκινήσει η κατασκευή.
Την Υπουργό Πολιτισμού υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, στη συμβολή του οποίου έκανε ιδιαίτερη μνεία η Λυδία Κονιόρδου, λέγοντας πως «είναι η απόδειξη ότι, όταν όλοι μαζί δουλεύουμε και συνεργαζόμαστε, μπορούμε να καταφέρουμε ιστορικά πράγματα για τον τόπο».
Για μια σημαντική μέρα για την περιοχή των Τζουμέρκων και τους Τζουμερκιώτες έκανε λόγο ο κ. Σεντελές, εστιάζοντας στο διαχρονικό ενδιαφέρον του Υπουργείου Πολιτισμού και εκφράζοντας τη χαρά του για το ότι το ενδιαφέρον για την αναστήλωση του γεφυριού βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. «Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια και όλους τους υπόλοιπους φορείς θα είναι συνεχής το επόμενο διάστημα, και η μάχη πλέον τώρα θα δοθεί με τις διαδικασίες και με τον χρόνο. Πιστεύω ότι αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε και σύντομα θα δούμε το γεφύρι πάνω από τον Άραχθο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την κα. Κονιόρδου συνόδευαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σημείωσε πως «δεν πρόκειται απλά για την αναστήλωση ενός μνημείου, αλλά για την αναστήλωση της ίδια της ιστορίας μας», και οι βουλευτές Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Καραγιάννης, καθώς και Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ Γιάννης Λυκοτραφίτης και άλλα μέλη της διοικούσας επιτροπής, καθώς και διευθυντικά και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων.Περισσότερα...Περισσότερα...

Ι. Σεντελές για Γέφυρα Πλάκας: «Η συνεργασία θα οδηγήσει στο ποθούμενο αποτέλεσμα»

Περισσότερα...Την ικανοποίησή του εκφράζει ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές για τα αποτελέσματα της σύσκεψης με θέμα τη στερέωση, αποκατάσταση, αναστήλωση και ανάδειξη της Γέφυρας Πλάκας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου και παρουσία των εκπροσώπων των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Β. Τζουμέρκων, του ΕΜΠ και του ΤΕΕ Ηπείρου.

Περισσότερα...

Κυβερνητικές δεσμεύσεις για την αναστήλωση και την ανάληψη του κόστους

Περισσότερα...Θετικές εξελίξεις για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας δρομολογούνται μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Περισσότερα...

Ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών

Περισσότερα...Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των προκαταρκτικών εργασιών της αναστύλωσης του Γεφυριού της Πλάκας τις αμέσως επόμενες ημέρες, εξέφρασε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές,

Περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες για την αναστύλωση της Γέφυρας Πλάκας

Περισσότερα...Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι εργασίες για την αναστύλωση της Γέφυρας Πλάκας, που κατέρρευσε την 1η Φεβρουαρίου ως αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς κακοκαιρίας, ξεκίνησαν με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς.
Με την καθοριστική συνδρομή

Περισσότερα...

«Υπόθεση που αφορά όλη την Ελλάδα η αναστύλωση της Γέφυρας Πλάκας»

Περισσότερα...«Η αναστύλωση της Γέφυρας Πλάκας δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνο τα Τζουμέρκα ή μόνο την Ήπειρο, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννης Σεντελές, κατά την διάρκεια της Συνεδριακής Εκδήλωσης που διοργάνωσε

Περισσότερα...

Επίσπευση των διαδικασιών ζητά από το ΥΠ.ΠΟ ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων

Την αγωνία του για την πορεία της αναστήλωσης του παλιού γεφυριού της Πλάκας εκφράζει ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννης Α. Σεντελές με την ευκαιρία της επίσκεψής στην πόλη των Ιωαννίνων του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Νικόλαου Ξυδάκη.

Περισσότερα...