Από αύριο Παρασκευή θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός δημόσιων κτιρίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, τα οποία θα φωταγωγηθούν τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου. Επίσης, με μέριμνα των διευθυντών των σχολείων θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Στην έδρα του Δήμου, στα Πράμαντα, στις 10.30 το πρωί της Τρίτης 25 Μαρτίου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, μετά το τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τη διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Πραμάντων.
Θα ακολουθήσουν στις 11 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πραμάντων και εκπροσώπους του Αστυνομικού Τμήματος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δήμου Β. Τζουμέρκων, καθώς και των σχολικών μονάδων των Πραμάντων.
Μερίμνη του Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και έπειτα θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος από χορωδία του σχολείου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών των σχολείων.
Επίσημες δοξολογίες θα τελεστούν και στις εκκλησίες των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, στις 10 το πρωί, και στις 10.30 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο κάθε Δημοτικής Κοινότητας. Στη Δ.Κ. Ελληνικού πανηγυρική ομιλία θα εκφωνήσει ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου, ενώ στα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα, εφόσον απαιτηθεί, ο ομιλητής θα οριστεί από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου.