Ουσιαστικά το έργο αυτό έρχεται να συνδέσει λειτουργικά και αισθητικά την Άνω Πλατεία, η οποία αναπλάστηκε το 2008 και ενώνεται με τον χώρο του πέτρινου Δημοτικού Σχολείου, την Πλατεία Δημαρχείου που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου και αναπλάστηκε το 2002, και την Κεντρική Πλατεία, η οποία αποτελεί τον ιστορικό χώρο συνάθροισης της περιοχής, με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, την ιστορική βρύση «Αράπης», τα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες. Οι τρεις χώροι συνδέονται μεταξύ τους με ασφαλτοστρωμένο δρόμο, η εικόνα του οποίου δε συνάδει με τη γενική εικόνα του κέντρου του οικισμού και κρίθηκε ότι απαιτείται παρέμβαση, ώστε να λιθοστρωθεί, με παράλληλη πλακόστρωση παράπλευρων χώρων και φωτισμό με φωτιστικά παραδοσιακού τύπου.

Το έργο περιλαμβάνει τοποθέτηση παραδοσιακού λιθόστρωτου στον κεντρικό δρόμο, σε μήκος 400 μ., κατασκευή πλακόστρωτων με μαύρες- γκρίζες χονδρόπλακες σε τέσσερις θέσεις και τοποθέτηση πέντε παραδοσιακών φωτιστικών. Μέριμνα έχει ληφθεί και για την απρόσκοπτη κίνηση ατόμων με αναπηρία, καθώς το λιθόστρωτο θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την πλατεία, θα τοποθετηθεί οδηγός όδευσης τυφλών στον πλακοστρωμένο πεζόδρομο, ενώ θα υπάρχει και μία θέση στάθμευσης ΑμεΑ μπροστά από το Δημαρχείο.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που θα συμβάλει καίρια στην αισθητική και λειτουργική ενοποίηση τριών αναπλασμένων χώρων στην “καρδιά” του οικισμού των Πραμάντων. Ένα έργο που αποτελεί το τελευταίο κομμάτι ενός παζλ, το οποίο σύντομα κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν ολοκληρωμένο. Και ελπίζουμε ότι μόλις περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, οι πλατείες των Πραμάντων, όπως και όλων των χωριών μας, θα γεμίσουν ξανά από επισκέπτες», δήλωσε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, με αφορμή τη δημοπράτηση του έργου.