έχουν κάθετη προβολή στο έδαφος, ενώ το μεγάλο τόξο προβάλλεται στα νερά του Αράχθου. Είναι χτισμένη με πέτρα από την ίδια περιοχή, οι δε μαστόροι ήταν ντόπιοι. Η γέφυρα χτίστηκε με χρηματοδότηση του Ιωάννη Λούλη και αποτελεί μαζί με μια σειρά άλλων κτιρίων ένα σύνολο έργων κοινής ωφελείας που κατασκεύασε ο παραπάνω ευεργέτης. Χρησιμοποιείται ως σημείο εκκίνησης για κανό, καγιάκ και ράφτινγκ.
• Από το χωριό Φορτόσι σε απόσταση 27 χλμ. από τα Ιωάννινα κατεβαίνουμε τον δρόμο για το χωριό Αμπελοχώρι. Ο δρόμος θα μας οδηγήσει στα στενά του Αράχθου και εκεί θα συναντήσουμε το γεφύρι της Πολιτσάς.
Γεφύρι Πολιτσάς
Η γέφυρα Πολιτσάς κτίσθηκε στο τέλος του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να εξυπηρετεί τα χωριά Αμπελοχώρι, Ραφταναίους, Άγναντα, Πράμαντα, Κτιστάδες, με τα Γιάννενα μέσω των Κατσανοχωρίων. Η γέφυρα αποτελείται από τέσσερα τόξα από τα οποία τα τρία μικρότερα
